czerwone
                
            
                            
                                        wytrawne z wyczuwalną słodyczą 
6-12gr cukru na litr wina
            
                            6-12gr cukru na litr wina
                                        intensywne
                
            
                            
                                        corvina
                
            
                            
                                        14%
                
            
                            
                                        ekologiczne
                
                    
                        
                        Az. Agr. Ca' La Bionda
                    
                                            Valpolicella Ripasso "Malavoglia"
                                        
                    
            
        Dostawa w 48h
                                    
                    
                                                                        
                                Szybkie płatności
                                 
                            
                                                             
                            
                Valpolicella Ripasso to wino powstające częściowo ze świeżych owoców z dodatkiem skórek po fermentacji Amarone lub Recioto. Skórki te mają jeszcze sporo cukru, alkoholu i innych wartości aromatycznych więc podbudowują smak i aromat młodej Valpolicelli. "Malavoglia" powstaje akurat z dodatkiem wytłoczyn po Recioto, słodkim winie z Veneto. Ma niesamowitą koncentrację, obfitość smaku dojrzałych owoców, lekką pikanterię, aromat uzupełniają nuty dymu i tytoniu. Ripasso to prezent idealny, smakuje szerokiemu gronu, ma piękną etykietę, jest bardzo dobra międzynarodową reputacją i sprawi przyjemność laikowi jak i koneserowi. Jest świetne do picia solo ale sprawdzi się dobrze do serów, wędlin i pieczonych mięs.
            
        
                                    
                                            No.
                    
                                            
                        KW10056
                                    
                    
                                        Rodzaj
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        czerwone                                    
                                                            Styl
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        intensywne, owocowe                                    
                                                            Alkohol
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        14%                                    
                                                            Cukier
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        wytrawne z wyczuwalną słodyczą 
6-12gr cukru na litr wina
                                                            6-12gr cukru na litr wina
Odmiana
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        corvina, corvinone, molinara, rondinella                                    
                                                            Kraj
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        Włochy                                    
                                                            Region
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        Veneto                                    
                                                            Apelacja
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        DOC Valpolicella Ripasso Classico Superiore                                    
                                                            Rocznik
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        2020                                    
                                                            Uprawa
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        ekologiczne, z certyfikatem                                    
                                                            Fermentacja
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        dojrzewanie 1,5 roku w dużych beczkach, refermentacja ze skórkami po Recioto                                    
                                                            Pojemność
                                
                                                                                                    
                                                                    
                                        0.75l                                    
                                                            Zaloguj się
                            Może Ci się spodobać
                        
                         
                         
                         
                         
                                                                                                                                                                                                                                                                         
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
                                                    
                                                    
                        
                                                     
        