6-12gr cukru na litr wina
Az. Agr. Ca' La Bionda
Valpolicella Ripasso "Malavoglia"
Dostawa w 48h
Szybkie płatności

Valpolicella Ripasso to wino powstające częściowo ze świeżych owoców z dodatkiem skórek po fermentacji Amarone lub Recioto. Skórki te mają jeszcze sporo cukru, alkoholu i innych wartości aromatycznych więc podbudowują smak i aromat młodej Valpolicelli. "Malavoglia" powstaje akurat z dodatkiem wytłoczyn po Recioto, słodkim winie z Veneto. Ma niesamowitą koncentrację, obfitość smaku dojrzałych owoców, lekką pikanterię, aromat uzupełniają nuty dymu i tytoniu. Ripasso to prezent idealny, smakuje szerokiemu gronu, ma piękną etykietę, jest bardzo dobra międzynarodową reputacją i sprawi przyjemność laikowi jak i koneserowi. Jest świetne do picia solo ale sprawdzi się dobrze do serów, wędlin i pieczonych mięs.
No.
KW10056
Rodzaj
czerwone
Styl
intensywne, owocowe
Alkohol
14%
Cukier
wytrawne z wyczuwalną słodyczą
6-12gr cukru na litr wina
6-12gr cukru na litr wina
Odmiana
corvina, corvinone, molinara, rondinella
Kraj
Włochy
Region
Veneto
Apelacja
DOC Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Rocznik
2020
Uprawa
ekologiczne, z certyfikatem
Fermentacja
dojrzewanie 1,5 roku w dużych beczkach, refermentacja ze skórkami po Recioto
Pojemność
0.75l
Zaloguj się
Może Ci się spodobać